EK parawedstrijd zondag 4 juni 2017

EK RC Parachutespringen Tilburg 2017

PER TWEE VALLEN ZE UIT DE LUCHT !

Naast het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap (NK) radiobestuurd parachutespringen vindt dit jaar met de steun van de KNVvl op 3, 4 en 5 juni 2017. (Pinksterweekend) het officieuze Europese Kampioenschap EK radiobestuurde para’s plaats bij Brabantse Luchtvaartclub BLC in Tilburg.

Het is een tweejaarlijks gebeuren waarbij voor 2017 Nederland aan de beurt is. Deelname van een 60- tal springerpiloten (juniors, vrouwen en mannen) uit Nederland, Duitsland, Tsjechië, Zwitserland, en België zullen strijden voor de titel “Europese Kampioen in het RC paraspringen”.

Waar het bij een wedstrijd voor het Nederlandse Kampioen wedstrijd (NK) er op aan komt om bij vier sprongen zo dicht mogelijk bij het middelpunt van een cirkel van 10 m diameter te landen met de neus in de wind en op zijn voetjes na een zichtbare vrije val om met een minimaal aantal strafpunten de Nederlandse Kampioen te kronen na een 6- tal wedstrijden, is het bij het EK een zg Knock-out systeem. Eén tegen één en iedereen tegen iedereen en ook hier is de uitdaging ook weer vrije val, landing tegen de wind en om zo dicht bij het middelpunt te landen met extra punten voor de winnaar. Pas bij de laatste ronde wordt de rekening gemaakt en kan de Europese Kampioen gehuldigd.

Samen met de organisatiegroep het nabij gelegen SKY BALLONING en de BLC de Brabantse Luchtvaartclub hopen wij er een succes van te maken , tenminste als het weer ook die drie dagen mee zit.

Het feit dat er constant een aantal springers en een aantal sleepvliegtuigen in de lucht zijn maakt het als toeschouwer ook aantrekkelijk om eens te komen kijken, Je bent alleszins welkom aan de Gilzerbaan nabij Tilburg bij de Brabantse Luchtvaartclub BLC

Zie ook Info www.rc-parachute.nl
Theo Vaesen